Korzystanie z witryny Bezuzyteczna.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.

Akceptuję Politykę plików cookies (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).
Rejestracja
Anna Skura to blogerka modowa i podróżniczka, która wzięła udział w najnowszej edycji TVNowskiego programu "Agent - Gwiazdy".
Dodano: 11 maja 2018 o 12:27:51 przez sin
Polecamy

Zobacz jeszcze

Na tym jednym robiła sobie akurat kanapkę z masłem orzechowym.
Obrazek zwinięty, kliknij aby rozwinąć
Dodano: 09 marca 2018 o 12:13:31 przez e-wonsz
Naukowcy, posiłkując się eksperymentami na myszach, udowodnili ostatnio, że źródłem odczuwania smaku jest mózg. Wcześniej myślano, że receptory znajdujące się w języku wychwytują smaki i przesyłają informacje do mózgu. Nie jest tak - to mózg "odbiera" smak poprzez jego odczuwanie, język jedynie rozpoznaje "gatunek" smaku (słodki, słony, kwaśny, słodki, umami). Mózg jest zaś odpowiedzialny za konkretną detekcję aromatu.
źródło: http://www.sciencealert.com/scientists-demonstrate-that-taste-comes-from-the-brain-not-the-tongue
Dodano: 20 listopada 2015 o 16:04:56 przez KasztanGniewu
Obrazek zwinięty, kliknij aby rozwinąć
Dodano: 09 lipca 2015 o 11:33:31 przez RoundHere
Dodano: 26 stycznia 2015 o 10:02:46 przez lorenzo8
Obrazek zwinięty, kliknij aby rozwinąć
Dodano: 02 października 2014 o 11:01:40 przez 1chips
Dodano: 16 września 2014 o 16:59:55 przez Ciekawostkigwiazdy
Dodano: 06 czerwca 2014 o 17:05:03 przez 1chips