Korzystanie z witryny Bezuzyteczna.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.

Akceptuję Politykę plików cookies (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).
Rejestracja
Gdzies w Krakowie podczas pełni księżyca przy pomniku Bazyliszka otwiera sie portal na latającą wyspe.. Z Opowiadań dziadka i jego kolegów wynika na to ze wystarczy spojrzeć w oczy bazyliszka lecz tylko ludzie czystej krwi mogą przejść przez portal.
Dodano: 21 maja 2018 o 17:25:22 przez
#wiedza, #ciekawostka
Polecamy

Zobacz jeszcze

Naapada Nabang bo o nim mowa budzi spore emocje. Zaczęło się od tego, że jeśli spolszczymy jego imię i nazwisko to wyjdzie nam: Napad na bank. Mężczyzna szybko zorientował się, że coś nie gra, bo jego posty zaczęło lubić kilka tysięcy ludzi z Polski, szybko założył Fanpge, na którym zgromadził już ponad 14000 Polaków! Wietnamczyk Napaada udostępnia na nim m.in piosenki Gangu Albanii.
Obrazek zwinięty, kliknij aby rozwinąć
Dodano: 14 marca 2016 o 14:39:52 przez Davmiguel06
Przepych – tak jednym słowem można określić łóżko Amaro. Wielki, aksamitny, pikowany zagłówek ze zdobioną drewnianą ramą może wywrzeć ogromne wrażenie na fanach tego typu designu. Uwagę zwraca poszewka na poduszkę, na której wyhaftowane są... gwiazdki Michelin. Jak widać, szef Amaro jest bardzo przywiązany do najważniejszego kulinarnego odznaczenia, które posiada jako jedyny w Polsce. Oczywiście łóżko oraz gwiazdkowa pościel w rzeczywistości nie należą do szefa Wojciecha Modesta Amaro, a były je
źródło: http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=68782
Dodano: 02 marca 2016 o 14:38:19 przez RoundHere
Sieć barów szybkiej obsługi opublikowała video, by udowodnić wszystkim, że frytki są produkowane w 100% z ziemniaków. Po tym, jak ziemniaki trafiają na linię produkcyjną, są one krojone, myte i umieszczane w pojemniku z wodą pod wysokim ciśnieniem. Następnie ziemniaki są rozdrabniane na mniejsze kawałki i, uwaga, pokrywane cukrem! Tak, chodzi bowiem o to, by zapewnić frytkom złocisty kolor. W dalszej kolejności pokrywa się je pirofosforanem sodu, by uniemożliwić im utratę barwy podczas chłodzeni
Dodano: 01 marca 2016 o 14:48:55 przez RoundHere
Dodano: 08 listopada 2015 o 23:47:58 przez RoundHere
Dodano: 08 września 2014 o 16:22:10 przez RoundHere
Dodano: 26 czerwca 2014 o 17:04:36 przez Davmiguel06
Dodano: 02 czerwca 2014 o 01:00:48 przez defdef