Korzystanie z witryny Bezuzyteczna.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.

Akceptuję Politykę plików cookies (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).
Rejestracja
Naukowcy, posiłkując się eksperymentami na myszach, udowodnili ostatnio, że źródłem odczuwania smaku jest mózg. Wcześniej myślano, że receptory znajdujące się w języku wychwytują smaki i przesyłają informacje do mózgu. Nie jest tak - to mózg "odbiera" smak poprzez jego odczuwanie, język jedynie rozpoznaje "gatunek" smaku (słodki, słony, kwaśny, słodki, umami). Mózg jest zaś odpowiedzialny za konkretną detekcję aromatu.
Polecamy

Zobacz jeszcze

Dodano: 20 października 2016 o 14:06:05 przez kittycorn
Sugerowanie się wyglądem to nic dobrego - uwierzcie, są dziewczyny, które mają taki styl i nic nam do tego. Skoro czują się w tym dobrze...
Obrazek zwinięty, kliknij aby rozwinąć
Dodano: 14 czerwca 2016 o 19:57:38 przez Paruwa
Dodano: 09 czerwca 2016 o 21:05:35 przez Davmiguel06
Dodano: 18 stycznia 2016 o 16:49:59 przez callista006
Dodano: 25 lipca 2015 o 13:57:37 przez RoundHere
To xeroderma pigmentosum, czyli skóra pergaminowa. Chorzy są ekstremalnie wrażliwi na działanie promieni słonecznych. Ich skóra nie posiada żadnych mechanizmów obronnych
źródło: gazeta.pl
Dodano: 11 sierpnia 2014 o 11:45:34 przez 1chips
Dodano: 17 stycznia 2014 o 12:09:24 przez huragan