Korzystanie z witryny Bezuzyteczna.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.

Akceptuję Politykę plików cookies (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).
Rejestracja
Naukowcy, posiłkując się eksperymentami na myszach, udowodnili ostatnio, że źródłem odczuwania smaku jest mózg. Wcześniej myślano, że receptory znajdujące się w języku wychwytują smaki i przesyłają informacje do mózgu. Nie jest tak - to mózg "odbiera" smak poprzez jego odczuwanie, język jedynie rozpoznaje "gatunek" smaku (słodki, słony, kwaśny, słodki, umami). Mózg jest zaś odpowiedzialny za konkretną detekcję aromatu.
Polecamy

Zobacz jeszcze

Dodano: 26 listopada 2015 o 12:36:59 przez RoundHere
Dodano: 21 września 2015 o 19:28:04 przez RoundHere
Faceci z dużymi nosami, nie mogą niestety rozmiarami swoich "sprzętów".
Dodano: 25 grudnia 2014 o 19:23:49 przez Davmiguel06
Dodano: 15 września 2014 o 09:37:09 przez RoundHere
Dodano: 18 lipca 2014 o 12:05:25 przez legero
Głośnik bez membrany, falę dźwiękową tworzy łuk elektryczny.
źródło: youtube.com
Dodano: 16 czerwca 2014 o 15:20:11 przez Igor Scientist
W Japonii ludzie dyskryminowani są ze względu na... grupę krwi. Powszechne jest segregowanie ludzi ze względu na grupę krwi w szkołach i drużynach sportowych. Często otrzymanie pracy zależy od tego, jaką się ma grupę. Co więcej, ludzie szukający drugiej połówki często kierują się grupą krwi danej osoby.
Dodano: 15 lutego 2014 o 00:39:12 przez RoundHere