Korzystanie z witryny Bezuzyteczna.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies.

Akceptuję Politykę plików cookies (Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia).
Rejestracja
Dodano: 06 czerwca 2017 o 14:38:23 przez Paruwa
Polecamy

Zobacz jeszcze

Dodano: 25 sierpnia 2019 o 22:11:15 przez defdef
Dodano: 17 lutego 2017 o 15:31:20 przez Davmiguel06
Dodano: 06 września 2016 o 19:05:44 przez callista006

Brytyjscy naukowcy potwierdzili teorię, że bakterie nie przenoszą się od razu na upuszczone na podłogę jedzenie. Jak mamy pecha, mogą przenieść się szybciej niż w 5 sekund, szczególnie na parkiecie czy terakocie. Znacznie bezpieczniejszy jest dywan. Ale generalnie reguła 5 sekund działa. Bakterie zaczynają przeskakiwać na jedzenie w czasie od 3 do 30 sekund po upuszczeniu na ziemię.
Dodano: 31 sierpnia 2015 o 12:49:29 przez bsnrk
Dodano: 25 czerwca 2015 o 12:48:16 przez RoundHere
Był on odcięty od zegarów i wszelkich zewnętrznych synchronizatorów takich jak naturalny cykl światło/ciemność. Po zakończeniu eksperymentu okazało się, że Siffre utracił całkowicie poczucie czasu (był pewien, że do upływu 2 miesięcy pozostało jeszcze 25 dni), jednak jego ciało zachowało naturalny rytm biologiczny.
Dodano: 18 lutego 2015 o 12:14:25 przez RoundHere
Ekspert Jim Murray w najnowszym wydaniu swojej "Biblii Whisky" po raz kolejny wybrał najlepsze whisky świata. Tym razem zaskoczył wszystkich, gdyż zwyciężyło japońskie Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013. Co ciekawe, w pierwszej piątce nie znalazła się żadna whisky produkcji szkockiej! Koneserzy pytają: czy to koniec pewnej epoki? Inni twierdzą, że Szkocja musi się obudzić i powziąć pewne środki, gdyż międzynarodowa konkurencja coraz bardziej im ucieka...
Obrazek zwinięty, kliknij aby rozwinąć
Dodano: 03 listopada 2014 o 11:57:50 przez RoundHere