Piwo spożywane w umiarkowanych ilościach ma właściwości antynowotworowe, zapobiega demencji i chorobie wieńcowej, wspomaga leczenie cukrzycy, a także redukuje stres.
czytaj dalej
A to tylko wierzchołek całej góry pozytywnych właściwości tego napoju, jeżeli spożywany jest on w umiarkowanych ilościach. Dodatkowo złocisty trunek jest znakomitym źródłem niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu minerałów i mikroelementów. Piwo zawiera więcej białka i witaminy B niż wino, a zawartość antyoksydantów jest równa w obu tych trunkach. Chmiel, główny składnik warzenia piwa jest bogatym źródłem flawonoidów, które są silnymi przeciwutleniaczami.
Źródło: www.muscle-zone.pl

Dodano: 24.11.2020
autor: MarcinZbezu
Zobacz również
Dodano: 07.11.2025
W 1998 roku siostry Williams oświadczyły, że mogą pokonać każdego mężczyznę z spoza czołowej 200 rankingu ATP. Wyzwanie przyjął Karsten Braasch, znany z zamiłowania do piwa i papierosów.
czytaj dalej
Tenisista często palił nawet na korcie, w czasie przerw. Nie przeszkodziło mu to jednak, aby wygrać z Venus Williams 6:2, a z Sereną 6:1.
Źródło: www.tennisnow.com

Dodano: 07.11.2025
Dodano: 07.11.2025
Dodano: 06.11.2025