cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę, że będą one umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce.

Serce dwuletniego Antosia Czerkasa jest w coraz gorszym stanie, termin operacji jest ustalony na grudzień, ale rodzice chłopca nie mają pełnej sumy, aby za nią zapłacić. Jeśli chłopiec nie zostanie zoperowany w grudniu, to po prostu umrze.
logo-head
czytaj dalej
Tydzień temu poinformowałem Was o zbiórce na dwuletniego Antosia Czerkasa, który potrzebuje pilnej operacji serduszka w USA, bo jeśli chłopiec nie zostanie zoperowany do grudnia, to po prostu umrze. Zdarzył się cud i dzięki waszy wpłatom udało się zebrać ponad 400.000 złotych, jednak aby operacja doszła do skutku rodzice chłopca potrzebują jeszcze ponad 200.000 złotych. Czas nagli, bo pieniądze na koncie kliniki z Pittsburgha muszą pojawić się już 5 grudnia, operacja przewidziana jest na 12 grudnia. Antoś walczy z Zespołem Ebsteina - wrodzoną, przewodozależną, siniczą wadą serca, która dotyczy zastawki trójdzielnej. Jego usta i rączki są sine, dopadają go ataki duszności, a serduszko bije zaburzonym rytmem, nie tolerując wysiłku. Jego choroba jest śmiertelna, a mama każdego dnia boi się czy jej synek obudzi się rano! 
Dodano: 20.11.2022

Zobacz również

To było NIE-SA-MO-WI-TE! Inter wygrał 4:3 z Barceloną, w dwumeczu 7:6 i awansował do finału Ligi Mistrzów!
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Fundacja Rak’n’Roll apeluje do kandydatów na prezydenta o wprowadzenie „Dnia na U” – pełnopłatnego dnia wolnego na badania profilaktyczne. To odpowiedź na fakt, że tylko 1/3 Polaków bada się regularnie, a główną przeszkodą jest brak czasu.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Tak wygląda wnętrze Boeinga 787 bez siedzeń.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
W latach 70. młody inżynier Eric Favre zastanawiał się dlaczego ludzie ustawiają się w ogromnej kolejce do kawiarni Sant’Eustachio Il Caffè w Rzymie, a inne kawiarnie są znacznie mniej popularne.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Favre zauważył, że barista w Sant’Eustachio Il Caffè w przeciwieństwie do innych, wielokrotnie pompował dźwignię ekspresu. Ten sposób napowietrzania wody zwiększał utlenianie kawy, wydobywając z niej więcej aromatu i tworząc bogatszą cremę.
logo-head
Dodano: 06.05.2025